Θέατρο

Μουσική

Κινηματογράφος

Βιβλίο

Εικαστικά

Χορός

Φωτογραφία


Απολαύστε υπεύθυνα


Απολαύστε υπεύθυνα


Απολαύστε υπεύθυνα

Μετάδοση
300 θεατρικών παραστάσεων
από το Ελληνικό και Ξένο Δραματολόγιο

19 χρόνια με το Ως3


 

 

Βιβλίο

 

Διαγωνισμοί

Απρίλιος 2017
   

19 χρόνια με το Ως3!
Νέοι Διαγωνισμοί σύντομα!

01 - Διαγωνισμός «Η χημικός» 
Δύο αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο της Στέφενι Μαϊερ«Η χημικός» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

02 - Διαγωνισμός «Αντίπαλοι στην αγάπη»
Δύο αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο της Πένυ Παπαδάκη «Αντίπαλοι στην αγάπη» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

03- Διαγωνισμός «Χαμένα χρόνια»
Δύο αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο της Κέιτ Έμπερλεν «Χαμένα χρόνια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

04 - Διαγωνισμός «Τα αριστουργήματα του Παγκόσμιου Θεάτρου» 
Επτά αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο από «Τα αριστουργήματα του Παγκόσμιου Θεάτρου» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

05 - Διαγωνισμός «Τα αριστουργήματα της Κλασικής Λογοτεχνίας» 
Τέσσερις αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο από «Τα αριστουργήματα της Κλασικής Λογοτεχνίας» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη.

 

*Όροι συμμετοχής στους διαγωνισμούς του Ως3:
Μια συμμετοχή σε έναν μόνο διαγωνισμό για κάθε αναγνώστη που θέλει να λάβει μέρος στους διαγωνισμούς του Ως3.
Tα στοιχεία των συμμετεχόντων στους διαγωνισμούς τα κρατάει το Ως3 ως απόρρητα και δεν τα διαθέτει σε κανέναν σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Nόμος 2472/1997 για τα δικαιώματα των πολιτών.


01 - Διαγωνισμός «Η χημικός» 
Δύο αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο της Στέφενι Μαϊερ «Η χημικός» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, στέλνοντας e-mail  στο onair@os3.gr για το βιβλίο «Η χημικός» από το Σάββατο 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου.
Μετά από κλήρωση τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 28 Απριλίου σε αυτή τη σελίδα. Τα βιβλία θα αποσταλούν στους νικητές με currier από το Ως3 μαζί με ένα συλλεκτικό τεύχος του Περιοδικού Ως3.

Διαγωνισμός

Η χημικός ****
Στέφενι Μαϊερ
Μετάφραση: Αναστάσιος Αργυρίου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σε αυτό το καταιγιστικό θρίλερ, μια πρώην πράκτορας που την κυνηγά η Υπηρεσία της πρέπει να αναλάβει μια τελευταία αποστολή ώστε να «καθαρίσει» το όνομά της και να σώσει τη ζωή της. 
Δούλευε κάποτε για την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ωστόσο αυτό είναι κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν. Κορυφαία στον τομέα της, ήταν ένα από τα σκοτεινότερα μυστικά μιας υπηρεσίας τόσο σκιώδους, που δεν έχει καν όνομα. Κι όταν αποφάσισαν ότι είναι επικίνδυνη για εκείνους, άρχισαν να την καταδιώκουν. Σκότωσαν το μοναδικό άτομο που εμπιστευόταν, αλλά η πληροφορία που γνωρίζει συνεχίζει να συνιστά απειλή για εκείνους. Τώρα δε μένει ποτέ στο ίδιο μέρος ούτε και χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα για πολύ. Τη θέλουν νεκρή, και μάλιστα γρήγορα. Όταν ο πρώην εκπαιδευτής της της προσφέρει μια διέξοδο, συνειδητοποιεί ότι είναι η μόνη της ευκαιρία για να σωθεί. Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αναλάβει μια τελευταία δουλειά για τα πρώην αφεντικά της. Με τρόμο θα ανακαλύψει ότι η νέα πληροφορία θα κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τους κινδύνους, προετοιμάζεται για τη σκληρότερη μάχη της ζωής της. Στην πορεία, όμως, θα ερωτευτεί κάποιον που θα περιπλέξει τις πιθανότητές της να επιβιώσει. Βλέποντας τις επιλογές της συνεχώς να μειώνονται, θα πρέπει να αξιοποιήσει τις μοναδικές της ικανότητες με τρόπους που δε φανταζόταν ποτέ.  
Σε αυτό το εξαιρετικά δουλεμένο μυθιστόρημα, η Μάιερ πλάθει μια ατρόμητη και συναρπαστική νέα ηρωίδα, με ιδιαίτερες δεξιότητες. Και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι είναι μία από τις κορυφαίες συγγραφείς παγκοσμίως.


02 - Διαγωνισμός «Αντίπαλοι στην αγάπη»
Δύο αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο της Πένυ Παπαδάκη «Αντίπαλοι στην αγάπη» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, στέλνοντας e-mail  στο onair@os3.gr για το βιβλίο «Αντίπαλοι στην αγάπη»  από το Σάββατο 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου.
Μετά από κλήρωση τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 28 Απριλίου σε αυτή τη σελίδα. Τα βιβλία θα αποσταλούν στους νικητές με currier από το Ως3 μαζί με ένα συλλεκτικό τεύχος του Περιοδικού Ως3.

Διαγωνισμός

Αντίπαλοι στην αγάπη ****
Πένυ Παπαδάκη
Εκδόσεις Ψυχογιός
«Είμαστε αντίπαλοι;» ρώτησε χαμογελώντας ο Δημήτρης. «Πάντα θα είμαστε. Φαντάσου να παίζατε μόνο με τον εαυτό σας. Βαρετό δε θα ήταν;» του απάντησε η ¶ρτεμις με νάζι. 
Η τελευταία επιθυμία του Σταμάτη ήταν να βάλει τα Ρεμάλια ξανά στο παιχνίδι. Τα Ρεμάλια. Μια ποδοσφαιρική ομάδα εφήβων, που διαλύθηκε νωρίς, όπως κάθε εφηβικό όνειρο. Κι ύστερα. χάθηκαν. Τους πήρε ο χρόνος από το χέρι και τους έβαλε να παίξουν μπάλα με έναν δύσκολο κι επικίνδυνο αντίπαλο: τη γυναίκα. Δύσκολος παίκτης η γυναίκα, με όπλα άλλοτε φανερά και άλλοτε μυστικά, που τα επιστρατεύει σε κάθε αγώνα και σε κάθε ρόλο της. Είτε είναι μάνα είτε γιαγιά, είτε είναι σύζυγος ή ερωμένη, είτε κόρη ή εγγονή.
Αέναος ο αγώνας αυτός που αιώνες τώρα δίνεται μες στης ζωής το γήπεδο. Ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο ηττημένος, καμία σημασία. Γιατί είναι ο αγώνας που μετράει! Ένα είναι σίγουρο. Μπορεί ο αγώνας να είναι γένους αρσενικού, μα η ζωή είναι πάντα γυναίκα.


03- Διαγωνισμός «Χαμένα χρόνια»
Δύο αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο της Κέιτ Έμπερλεν «Χαμένα χρόνια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, στέλνοντας e-mail  στο onair@os3.gr για το βιβλίο «Χαμένα χρόνια»  από το Σάββατο 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου.
Μετά από κλήρωση τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 28 Απριλίου σε αυτή τη σελίδα. Τα βιβλία θα αποσταλούν στους νικητές με currier από το Ως3 μαζί με ένα συλλεκτικό τεύχος του Περιοδικού Ως3.

Διαγωνισμός

Χαμένα χρόνια ****
Κέιτ Έμπερλεν
Μετάφραση: Χρύσα Μπανιά
Εκδόσεις Ψυχογιός
Η Τες και ο Γκας είναι γραφτό να είναι μαζί. Απλώς δεν έχουν γνωριστεί ακόμα. Και μπορεί να μη γνωριστούν ποτέ. 
Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της υπόλοιπης ζωή σου γράφει ένα πιάτο στο σπίτι, και η Τες δεν μπορεί να το βγάλει από το μυαλό της, παρότι είναι στη Φλωρεντία για τις τελευταίες ειδυλλιακές διακοπές της πριν ξεκινήσει το Πανεπιστήμιο. Η ζωή της πρόκειται να αλλάξει για πάντα - όχι, όμως, με τον τρόπο που νομίζει. 
Ο Γκας βρίσκεται επίσης στη Φλωρεντία για διακοπές με τους γονείς του. Οι ζωές τους έχουν ήδη αλλάξει αναπάντεχα και δραματικά. Ο Γκας θέλει να είναι καλός γιος, αλλά λαχταρά να δραπετεύσει και να ανακαλύψει τον πραγματικό εαυτό του. 
Για μία μόνο μέρα οι δρόμοι τους διασταυρώνονται, προτού κι οι δύο επιστρέψουν στην Αγγλία. 
Μέσα στα επόμενα δεκαέξι χρόνια, η ζωή κι ο έρωτας θα τους φέρουν αντιμέτωπους με εντελώς διαφορετικές προκλήσεις. Με την απόσταση και τη μοίρα να τους χωρίζουν συνεχώς, φαίνεται αδύνατο να γνωριστούν κανονικά αυτοί οι δύο... Ή μήπως όχι;


04 - Διαγωνισμός «Τα αριστουργήματα του Παγκόσμιου Θεάτρου» 
Επτά αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο από «Τα αριστουργήματα του Παγκόσμιου Θεάτρου» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη, στέλνοντας e-mail  στο onair@os3.gr για το βιβλίο «Τα αριστουργήματα του Παγκόσμιου Θεάτρου» από τη Σάββατο 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου.
Μετά από κλήρωση τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου σε αυτή τη σελίδα. Τα βιβλία θα αποσταλούν στους νικητές με currier από το Ως3 μαζί με ένα συλλεκτικό τεύχος του Περιοδικού Ως3.

Διαγωνισμός

Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ *****
Όσκαρ Ουάιλντ
Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Εκδόσεις Πατάκη
Ένα από τα πιο ανορθόδοξα μυθιστορήματα της νεότερης εποχής, το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ, αφηγείται τη συγκλονιστική ιστορία του ηδονοθήρα Ντόριαν, ο οποίος, συνεπαρμένος από το εξαιρετικά όμορφο πορτρέτο που του φιλοτεχνεί ο ζωγράφος Μπάζιλ Χόλγορτ, πουλάει την ψυχή του στον διάβολο με αντάλλαγμα την αιώνια νεότητα και το αιώνιο κάλλος. Υπό την επιρροή του φίλου του, του λόρδου Χάρρυ Γουότον, ο Ντόριαν θα παραδοθεί σε έναν ακόλαστο τρόπο ζωής, τον οποίο κρατά κρυφό από την υψηλή κοινωνία, στα μάτια της οποίας παραμένει ένας τζέντλεμαν. Σε αντίθεση με το άψογο παρουσιαστικό του, το πορτρέτο φέρει τα σημάδια της φθοράς του.

Ο πρίγκιπας του Xόμπουργκ *****
Ερρίκος Φον Κλάιστ
Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Εκδόσεις Πατάκη
Ο Πρίγκιπας του Χόμπουργκ, είναι το πιο μεγαλόπνοο έργο του Κλάιστ. Είναι ζήτημα αν υπάρχει στην παγκόσμια λογοτεχνία πατριωτικό έργο τόσο βαθύτατα ανθρώπινο. Η τραγική πάλη ανάμεσα χρέους και στοργής που συντελείται μες στην ψυχή του Εκλέκτορος και η ακόμα τραγικότερη αμφιταλάντευση του ηρωικού πρίγκιπα ανάμεσα του θανάτου που του επιβάλλει ο αλύγιστος στρατιωτικός νόμος και της ζωής που τον καλεί με πρόσχαρην αφιλοκέρδεια στην αγκαλιά της, δημιουργούν στο έργο μιαν ατμόσφαιρα τόσο θερμή, όπου κι αυτή η ομολογουμένως σπάνια πατριωτική ρητορεία των ηρώων του Φερμπελλίν να παίρνει την εσωτερική πυκνότητα και το πλαστικό βάρος της μετουσιωμένης σε τέχνη ζωής. 

Ο βασιλιάς Pιχάρδος ο Γ΄ *****
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Εκδόσεις Πατάκη
Eίναι θρίαμβος -και θρίαμβος όχι κοινός- της τέχνης ενός μεγάλου δραματουργού να έχει υψώσει σε ήρωα τραγωδίας πρόσωπο τόσο εγκληματικό καθώς ο Ριχάρδος του Γκλόστερ. Για την ακρίβεια, βρισκόμαστε εδώ μπροστά σε μια πρόκληση: Η τραγωδία δεν απαιτεί βέβαια ήρωες που να είναι υποδείγματα αρετής^ δεν μπορεί όμως και να πετυχαίνει τις οφειλόμενες αντιδράσεις μέσα στην ψυχή του θεατή όταν υψώνει σε σύμβολα πρόσωπα αποκρουστικά, που να ευχόμαστε τη συντριβή τους. [...] Ο Ριχάρδος έχει γιγαντωθεί κάνοντας εγκλήματα. Καταλαβαίνουμε πως η βασιλεία του πρέπει να είναι ένας εφιάλτης για τους τρίτους, πως ο ίσκιος του πέφτει γύρω μολυβένιος, πως η παρουσία του αλλάζει το νόημα των στιγμών. Λογικά, θα έπρεπε να ευχόμαστε την καταστροφή του - και πραγματικά την ευχόμαστε. Την ίδια στιγμή ωστόσο νιώθουμε πως όταν αυτός λείψει, κάποιο ανεξήγητου μεγέθους ανθρώπινο υπόδειγμα θα χαθεί: κάποιο υπόδειγμα που ενσαρκώνει το εωσφορικό στοιχείο χωρίς ποτέ να παύει και να είναι συνεπέστατα ανθρώπινο. Στον εικονοκλαστικό διονυσιασμό του μέσα, υπάρχει κάτι το τιτανικό, που παίρνει καθαυτό ηρωικές διαστάσεις. Και το δέος που εμπνέει, περιέχει την αισθητική κατηγορία του Υψηλού. Ο Ριχάρδος συναρπάζει με την ένταση ενός ζοφερού μεγαλείου. Αγγελος Τερζάκης 

Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι *****
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Εκδόσεις Πατάκη
«Υπάρχει ένας τόνος ιδιαίτερος, ικανός να χαρακτηρίσει την κωμωδία του Σαίξπηρ "Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι" σ' αντίθεση με άλλες, μεταγενέστερες κωμωδίες του. Τόνος που την προικίζει με μια κάπως τραχειά ευρωστία και την κάνει δημοφιλή. »Είναι, μπορούμε να πούμε, η Αναγέννηση στο ανοδικό της στάδιο, όταν ακόμα κανένας δισταγμός δεν έρχεται να τη χαλινώσει. Ο ποιητής της κωμωδίας αυτής εκμεταλλεύεται ένα θέμα με σχήμα ηθοπλαστικό. Ουσιαστικά ωστόσο, βαθύτερα, καμιά πρόληψη δεν του μετριάζει το κέφι. [.] Έργο εποχής νεανικής, γεμάτης ορμή για τον ποιητή και για την εποχή του, η "Στρίγγλα" έχει τον αδρό τόνο ενός κόσμου που ανεβαίνει να κατακτήσει τη ζωή. Τα νιάτα που αντιπροσωπεύει είναι απαλλαγμένα από τοξίνες. [.] Κόσμος καινούργιος, που ανεβαίνει, αυτό είτανε το κοινό που άκουγε, εκεί γύρω στα 1590 ως 1600, την κωμωδία του νέου τότε δραματουργού. Η αυγή των καιρών μας. Ο τόνος της, που μπορεί να φαίνεται σήμερα κάπως τραχύς, δεν έχασε τον αντίλαλό του. Είναι ο εύρωστος παλμός της υγείας που νιώθει την ανάγκη να ξοδεύει το περίσσευμά της για τον ωραίο σκοπό να κατακτά τη ζωή». Αγγελος Τερζάκης 

Οθέλλος *****
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Εκδόσεις Πατάκη
Ο μαύρος Οθέλος είναι αξιωματικός του στρατού της Δημοκρατίας της Βενετίας. Κρυφά παντρεύτηκε την όμορφη νεαρή και εύγλωττη Δυσδαιμόνα χωρίς τη συναίνεση του πατέρα της, Βραβάντιου. Όταν ο Ιάγος, ένας κακόβουλος στρατιώτης που είχε όνειρα προαγωγής του, βλέπει ότι ο Οθέλος αντί αυτού προάγει τον άπειρο Κάσσιο, βάζει το εκδικητικό του σχέδιο σε εφαρμογή. Ο Οθέλος εντελώς ανυποψίαστος πέφτει θύμα. Ο Ιάγος χρησιμοποιεί τον Ροδρίγο, ένα νεαρό, βαθιά ερωτευμένο με τη Δυσδαιμόνα, η οποία όμως δεν του ανταποκρίνεται.
Ο Βραβάντιος μαθαίνει για τον κρυφό γάμο και τον Οθέλο και απευθύνεται στα δικαστήρια κατηγορώντας τον για μάγια, μια και ποτέ δεν πιστεύει ότι θα μπορούσε η κόρη του εθελοντικά να αγαπήσει «αυτόν τον ασχημομούρη». Ο Οθέλος και η Δυσδαιμόνα εκλιπαρούν τον πατέρα της να τους δώσει την ευχή του, γιατί αγαπιούνται αληθινά. Ο Οθέλος στέλνεται στην Κύπρο να πολεμήσει τους Τούρκους. Μαζί του ταξιδεύουν και η Δυσδαιμόνα, καθώς και ο Κάσσιος μαζί με τον Ιάγο που ακολουθείται από τη γυναίκα του Αιμιλία.
Ο Ιάγος δηλητηριάζει τη σχέση του Οθέλου, λέγοντάς του ότι η γυναίκα του τον απατά με τον Κάσσιο δείχνοντάς του για αποδεικτικό στοιχείο ένα μαντηλάκι που είχε δήθεν βρει. Ο Οθέλος γεμάτος καχυποψία κατηγορεί τη γυναίκα του για συζυγική απάτη και ψεύδος. Η Αιμιλία όμως του εκμυστηρεύεται την αλήθεια πριν την δολοφονήσει ο Ιάγος. Ο Ιάγος τελικά θα συλληφθεί και το σχέδιό του θα αποκαλυφθεί, ο Οθέλος όμως αυτοκτονεί από τις τύψεις.

Ρωμαίος και Iουλιέτα *****
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Εκδόσεις Πατάκη
Ο Ρωμαίος είναι ερωτευμένος με ανεκπλήρωτο έρωτα με τη Ροζαλίνα, ανιψιά του Καπουλέτου. Εντωμεταξύ ο Καπουλέτος ενθουσιάζεται με την ιδέα να παντρέψει την Ιουλιέτα με τον Κόμη Πάρη και τον καλεί στην προγραμματισμένη εορταστική συνάθροιση των Καπουλέτων. Ο Ρωμαίος μαζί με τους φίλους του, Μπενβόλιο και Μερκούτιο, πηγαίνουν, λόγω του έρωτα του Ρωμαίου, απρόσκλητοι στη γιορτή προσδοκώντας να δουν τη Ροζαλίνα. Κατά τη διάρκεια της γιορτής ο Ρωμαίος ερωτεύεται κεραυνοβόλα την Ιουλιέτα. Χορεύοντας μαζί μαθαίνουν ότι οι οικογένειες τους είναι αντίπαλες και πως κυριαρχεί μια αδυσώπητη έχθρα ανάμεσά τους.

Μάκβεθ *****
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Κ. Καρθαίος
Εκδόσεις Πατάκη
Ο Μάκβεθ, στο αριστούργημα του Σαίξπηρ, είναι ένας γενναίος στρατηγός, εκλεκτός της Αυλής του βασιλιά Ντάνκαν. Θριαμβευτής σε πρόσφατες αναμετρήσεις στο πεδίο των μαχών, μαθαίνει από τρεις μάγισσες ότι θα γίνει Θαν του Κόντορ (πρώτος τη τάξει τίτλος ευγενείας) και βασιλιάς. Καθώς το πρώτο μέρος της προφητείας επιβεβαιώνεται αμέσως, η σκέψη του αυτομάτως προσανατολίζεται στο δεύτερο: πώς θα γίνει και βασιλιάς. Ο φόνος του Ντάνκαν είναι ο πιο γρήγορος δρόμος. Μόνο που ο Μάκβεθ δεν είναι ένας συνηθισμένος «κακός», με νεκρωμένη από τη φιλοδοξία συνείδηση. Σκέφτεται την πράξη που εισέβαλε στη σκέψη του και λέει: «[...] Και θ' αγρυπνώ, να έρθει η ώρα που θα κοιμηθεί για να τον σκοτώσω εγώ; Είναι ένας βασιλιάς καλός, αγνός - εξευγενίζει τη βάρβαρη εξουσία με τέτοια ανθρωπιά, που ο ανόσιος φόνος του θα έκαμνε Αρχαγγέλους να ξεσκίσουν το καταπέτασμα του Ιερού...»


05 - Διαγωνισμός «Τα αριστουργήματα της Κλασικής Λογοτεχνίας» 
Τέσσερις αναγνώστες του Ως3 μπορούν να κερδίσουν από ένα βιβλίο από «Τα αριστουργήματα της Κλασικής Λογοτεχνίας» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Πατάκη, στέλνοντας e-mail  στο onair@os3.gr για το βιβλίο «Τα αριστουργήματα της Κλασικής Λογοτεχνίας» από τη Σάββατο 1 Απριλίου έως και την Πέμπτη 27 Απριλίου.
Μετά από κλήρωση τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου σε αυτή τη σελίδα. Τα βιβλία θα αποσταλούν στους νικητές με currier από το Ως3 μαζί με ένα συλλεκτικό τεύχος του Περιοδικού Ως3.

Διαγωνισμός

Όλιβερ Τουίστ *****
Α&Β τόμος
Κάρολος Ντίκενς
Μετάφραση: Φωτεινή Μεγαλούδη
Εκδόσεις Πατάκη
Ο Όλιβερ Τουίστ ήρθε στον κόσμο λίγα μόλις λεπτά πριν πεθάνει η μητέρα του. Ύστερα από ένα τόσο τραγικό γεγονός, η ζωή του δε φαντάζει καθόλου ευοίωνη. Μέσα σ' έναν κόσμο που δε συγχωρεί και δε χαρίζει, θύμα της πιο μεγάλης ένδειας, το μικρό αγόρι πρέπει να μεγαλώσει και να επιβιώσει. Πώς όμως να νικήσει κανείς την πείνα και την κακομεταχείριση χωρίς να στραφεί στο έγκλημα; Μέσα από μια άκρως ρεαλιστική διήγηση, ο Κάρολος Ντίκενς σκιαγραφεί τη δύσκολη ζωή των παιδιών της εργατικής τάξης στη βικτοριανή Αγγλία. Καταδεικνύει στους εφησυχασμένους αστούς αναγνώστες του πως οι μικροί αναξιοπαθούντες, τους οποίους τόσο φοβούνται και περιφρονούν, δεν είναι παρά το αποτέλεσμα των νόμων που οι ίδιοι έφτιαξαν. Ανάμεσα στην εκμετάλλευση και το έγκλημα, τα παιδιά αυτά δεν έχουν καμία άλλη επιλογή.

Ο κόμης Μοντεχρίστο *****
Αλέξανδρος Δουμάς
Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ
Εκδόσεις Πατάκη
Ο Έντμοντ Νταντές, ένας τίμιος και φιλήσυχος νεαρός ναυτικός, ετοιμάζεται να παντρευτεί την όμορφη Μερσέντες. Όμως δε θα προλάβει, αφού θα πέσει θύμα σκευωρίας, που έστησε ο μέχρι τότε φίλος του Φερνάν, για να κάνει τη Μερσέντες δική του. Έγκλειστος πια στη διαβόητη φυλακή του νησιού Σατό Ντιφ, εκτίει την άδικη ποινή του, που διαρκεί δεκατρία ολόκληρα χρόνια. Στο διάστημα αυτό, οι απόψεις του για τη ζωή και τους ανθρώπους αλλάζουν δραματικά και η εντιμότητά του θα δώσει τη θέση της στη δίψα για εκδίκηση όλων εκείνων που τον αδίκησαν και τον πρόδωσαν. Σύντομα θα καταφέρει να αποδράσει, και μεταμορφωμένος πια στον μυστηριώδη ευπατρίδη Κόμη Μόντε Kρίστο, αρχίζει να βάζει σε εφαρμογή το πολυμήχανο σχέδιό του. Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει έναν τρόπο για να εισχωρήσει στα άδυτα της γαλλικής αριστοκρατίας.

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες *****
Ιούλιος Βερν
Μετάφραση: Δήμητρα Κουβαράκη
Εκδόσεις Πατάκη
Ο Φιλέας Φογκ ήταν ένας πλούσιος εκκεντρικός τζέντλεμαν, ο οποίος είχε πολλές φαεινές ιδέες. Κάποια μέρα, στην Λέσχη Ριφόρμ, στο Λονδίνο, όπου και περνούσε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του, εξ αφορμής μια συζήτησης, στοιχημάτισε για 20.000 λίρες πως μπορεί να κάνει τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Και έτσι ξεκίνησε το ταξίδι, μαζί με τον υπηρέτη του, Πασπαρτού, τον οποίο είχε προσλάβει λίγες ώρες νωρίτερα. Κατα την διάρκεια του ταξιδιού του, παρακολουθείται στενά, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει, από τον επιθεωρητή Φιξ, ο οποίος υποπτεύεται τον Φογκ ως δράστη μιας ληστείας που σημειώθηκε σε τράπεζα του Λονδίνου.

Ταξίδι στο κέντρο της Γης *****
Ιούλιος Βερν
Μετάφραση: Βίκυ Δέμου
Εκδόσεις Πατάκη
Το ταξίδι ξεκινά χάρη στην επιμονή του καθηγητή ορυκτολογίας Λίντενμπροκ, όπως είναι το όνομα στην πρώτη γαλλική έκδοση  να κατορθώσει αυτό που ποτέ κανείς δεν κατόρθωσε: να προχωρήσει και να φτάσει ως το κέντρο της γης. Μαζί του, ο ανιψιός του ¶ξελ, που άθελά του γίνεται πρωταγωνιστής της περιπέτειας και ένας μισθωμένος Ισλανδός οδηγός, ο Χανς. Η ανακάλυψη ξεκινά από τον κρατήρα ενός ανενεργού ηφαιστείου στην Ισλανδία. Στην πορεία τους συναντούν αλλόκοτα πλάσματα και περνούν από μυστηριώδεις υπόγειες στοές. Διασχίζουν θαλάσσιες λάβες με πολύχρωμες αποχρώσεις και κάνουν τον αναγνώστη να ζει τη στιγμή μαζί τους. Τελικά καταφέρνουν να βρουν μια έξοδο από τον υπόγειο κόσμο μέσα από ένα ηφαίστειο στην Ιταλία.


Ονόματα νικητών

Οι νικητές των διαγωνισμών

Off - Διαγωνισμός «Πορφυρό ποτάμι» 
Δύο αναγνώστες του Ως3 κέρδισαν από ένα βιβλίο της Σόφης Θεοδωρίδου «Πορφυρό ποτάμι» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 12.875 αναγνώστες και μετά από κλήρωση οι τυχεροί είναι:
1. Λουίζα Χριστοφυλάκη, Αθήνα
2. Σοφία Μητροπούλου, Θεσσαλονίκη

02 - Διαγωνισμός «Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού»
Δύο αναγνώστες του Ως3 κέρδισαν από ένα βιβλίο της Φανής Πανταζή «Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 7.526 αναγνώστες και μετά από κλήρωση οι τυχεροί είναι:
1. Πέτρος Παπασαράντης, Κερατσίνι
2. ¶ννα Βαλσαμίδου, Θεσσαλονίκη

03- Διαγωνισμός «Η ουσία του κακού»
Δύο αναγνώστες του Ως3 κέρδισαν από ένα βιβλίο που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 8.855 αναγνώστες και μετά από κλήρωση οι τυχεροί είναι:
1. Λευτέρης Ξανθάκης, Αθήνα
2. Λία Δημοσθένους, Θεσσαλονίκη

Οff - Διαγωνισμός «Κόμιξ: Η φαντασία στην εξουσία!» 
Έξι αναγνώστες του Ως3 κέρδισαν  από ένα βιβλίο από ένα βιβλίο «Κόμιξ: Η φαντασία στην εξουσία!» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Anubis.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 19.723 αναγνώστες και μετά από κλήρωση οι τυχεροί είναι:
1. Κώστας Χριστιανόπουλος, Αθήνα
2. Χάρης Λαμπρόπουλος, Πάτρα
3. Γιάννης Αρμενόπουλος, Θεσσαλονίκη
4. Νίκος Βούρδουλας, Χανιά
5. Θανάσης Ζώης, Καισαριανή
6. Βασίλης Κωνσταντίνου, Λαμία

Οff - Διαγωνισμός «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» 
Δύο αναγνώστες του Ως3 κέρδισαν από ένα βιβλίο του E. L. James «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 12.847 αναγνώστες και μετά από κλήρωση οι τυχεροί είναι:
01. Ελένη Τσιριπίδου, Θεσσαλονίκη
2. Ζωή Πολυχρονίου, Αθήνα

Οff - Διαγωνισμός «Ιφιγένεια» 
Δύο αναγνώστες του Ως3 κέρδισαν από ένα βιβλίο της Μαρίας Τσακίρη «Ιφιγένεια» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 16.610 αναγνώστες και μετά από κλήρωση οι τυχεροί είναι:
1. Ντίνα Ζαχαριάδου, Αθήνα
2. Νώντας Παπαζαχαρίου, Κατερίνη

Οff - Διαγωνισμός «Μαύρο Φυλαχτό»
Δύο αναγνώστες του Ως3 κέρδισαν από ένα βιβλίο του Βαγγέλη Μπέκα «Μαύρο Φυλαχτό» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 14.81 αναγνώστες και μετά από κλήρωση οι τυχεροί είναι:
1. Λευτέρης Καρράς, Θεσσαλονίκη
2. Λένα Χατζησάββα, Καστοριά

Οff - Διαγωνισμός «Εσύ. Το βιβλίο σου»
Δύο αναγνώστες του Ως3 κέρδισαν από ένα βιβλίο «Εσύ. Το βιβλίο σου» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 4.954 αναγνώστες και μετά από κλήρωση οι τυχεροί είναι:
1. Πέτρος Λαλόπουλος, Αθήνα
2. Μαρία Δεληγιαννάκη, ΧανιάΑπολαύστε υπεύθυνα


Απολαύστε υπεύθυνα


Αρχικήiσελίδα
 
Συνδρομές:
Γίνετε συνδρομητής του Ως3

Με ειδικά προνόμια!

Αφιέρωμα:
800 επιλεγμένα
και αξιολογημένα βιβλία...