Oι άνθρωποι που ήθελαν
να αλλάξουν τον κόσμο
Μάνος Χατζιδάκις
Μελίνα Μερκούρη
Μάνος Λοϊζος
Μίκης Θεοδωράκης
Νίκος Καββαδίας
Γιάννης Ρίτσος
Γιώργος Σεφέρης
Ιάκωβος Καμπανέλλης
Τσε Γκεβάρα
Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
Βλαντίμιρ Μαγιακόφσκι
Νίκος Μπελογιάννης
Άγγελος Σικελιανός
Άρης Βελουχιώτης
Πάμπλο Νερούδα
Ανδρέας Εμπειρίκος
Μπέρτολτ Μπρεχτ
Παύλος Σιδηρόπουλος
Χάρολντ Πίντερ

Μανώλης Αναγνωστάκης

Βλαντίμιρ Λένιν
Μαρία Δημητριάδη

Οδυσσέας Ελύτης

Κώστας Βάρναλης
Κάρολος Κουν
Κώστας Καρυωτάκης
Βασίλης Τσιτσάνης
Νίκος Παπάζογλου
Τζον Λένον
Πάτι Σμιθ
Γεώργιος Καραϊσκάκης
Νίκος Καζαντζάκης
Νίκος Ξυλούρης
Μάνος Ξυδούς
Στρατής Τσίρκας
Φερνάντο Πεσσόα
Νικόλας Άσιμος
Τσαρλς Μπουκόφσκι
Κατερίνα Γώγου


Ειδικά αφιερώματα
Λίνα Νικολακοπούλου
Σταμάτης Κραουνάκης
Κική Δημουλά
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Διονύσης Τσακνής
Νίκος Εγγονόπουλος
Δημήτρης Χορν
Κωνσταντίνος Καβάφης
Θόδωρος Αγγελόπουλος
Θάνος Μικρούτσικος
Αλέξης Μινωτής
Μίμης Πλέσσας
Χάρις Αλεξίου
Δήμητρα Γαλάνη
Θανάσης Βέγγος
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σταύρος Ξαρχάκος
Νίκος Γκάτσος
Μάρκος Βαμβακάρης
Γιάννης Τσαρούχης
Κατίνα Παξινού
Μιχάλης Καραγάτσης
Διονύσης Σαββόπουλος
Ελένη Καραϊνδρου
Άντριου Λόιντ Γουέμπερ
Πέδρο Αλμοδόβαρ
Άγαμοι Θύται
Σπείρα Σπείρα
Αγκάθα Κρίστι
Σαλβαντόρ Νταλί
Τζον Μάλκοβιτς
Αντζελίνα Τζολί
Νίνο Ρότα

Aφιέρωμα: Μετάδοση
200 θεατρικών παραστάσεων
από το Ελληνικό και Ξένο Δραματολόγιο




 

 
Αφιερώματα  


Διονύσης Σαββόπουλος

- Νοέμβριος 2014
(Τελευταία ενημέρωση 12/02/14)

Αφιέρωμα Εργογραφία Βιογραφικό Video

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

Επιμέλεια: Νίκος Βιδάλης
Κείμενα: Γιώργος Νκολαϊδης, Άρης Δούκας
Φωτογραφίες: Αρχείο Ως3
Μουσική επιμέλεια: Άρης Δούκας




Τραγούδι: Ολαρία ολαρά - Διονύσης Σαββόπουλος
Ακούστε...
Διάρκεια: 03:18 - (811KB)
Στίχοι: Διούσης Σαββόπουλος
Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος - Πρώτη εκτέλεση: Διονύσης Σαββόπουλος








Τραγούδι: Η παράγκα & Η συγκέντρωση της ΕΦΕΕ - Διονύσης Σαββόπουλος
Ακούστε...
Διάρκεια: 03:18 - (755KB)
Στίχοι: Διούσης Σαββόπουλος
Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος - Πρώτη εκτέλεση: Διονύσης Σαββόπουλος






 




Αφιέρωμα Εργογραφία Βιογραφικό Video

Εργογραφία

Προσωπική δισκογραφία

-Φορτηγό (Lyra, 1966)
-Το περιβόλι του τρελού (Lyra, 1969)
-Μπάλλος (Lyra, 1971)
-[45άρι βινύλιο] (Lyra, 1971)
-Βρώμικο ψωμί (Lyra, 1972)
-Δέκα χρόνια κομμάτια (Lyra, 1975)
-Happy day (Lyra, 1976)
Soundtrack για την ομώνυμη ταινία του Παντελή Βούλγαρη.
-Αχαρνής, Ο Αριστοφάνης που γύρισε από τα θυμαράκια (Lyra, 1977)
-Τραπεζάκια έξω (Lyra, 1983)
-20 Χρόνια δρόμος-Ζωντανές ηχογραφήσεις (Lyra, 1983)
-Ο κ. Σαββόπουλος ευχαριστεί τον κ. Χατζιδάκι και θα'ρθη οπωσδήποτε (Σείριος, 1988)
-Το κούρεμα (Polydor, 1989)
-Αναδρομή 63-89 (Polydor, 1990)
-Μη πετάξεις τίποτα (Polydor, 1994)
-Ο Σαββόπουλος πριν το Φορτηγό (Lyra, 1996, CD 99009)
-Παράρτημα Α' (Polydor, 1996, CD 537 031-2)
-Το ξενοδοχείο (Mercury, 1997, POLYGRAM CD 536827-2)
-Καταγραφές (Polygram, 1997)
-Ο Σαββόπουλος στην Λύρα (Lyra, 1998)
-Τραγούδια έγραψα για φίλους - Tribute στον Διονύση Σαββόπουλο (Mercury, 1998, POLYGRAM CD 538671-2)
-Ο χρονοποιός (Mercury, 1999, UNIVERSAL CD 542252-2)
-Κάποτε στο Ολυμπιακό (LYRA, 1999)
-ΣΑΒΒΟΡΑΜΑ (Universal, 2001, MERCURY CD 016644-2)
-Ο πυρήνας (με Λάντσια και Κιουρτσόγλου) (LYRA, 2007, CD 1108)

Συμμετοχές

Ροκ ιστορίες (ΕΜΙ)
Τα παράλογα (Notos, 1976)
Το άλογο του Ομέρ Βρυώνη [τραγούδι]
Η εκδίκηση της γυφτιάς (Lyra, 1978)
Βρέχει στην Εθνική Οδό [τραγούδι]
Μετανάστης στην αγκαλιά σου [τραγούδι]
Τα μπαράκια (Lyra, 1981)
Πάρτυ στη Βουλιαγμένη (live) (Lyra, 1983)
Ζωντανή περιπέτεια (Lyra, 1986)
Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι (ΜΙΝΟS, 1987)
Σκηνές Rock (Lyra, 1994)
Άσωτος υιός (Mercury, 1996)
Ένα τραγούδι για τον Πειραιά (Lyra, 1997)
Ανεμοδείκτης (Mercury, 1999)
Αδιέξοδο [τραγούδι, μαζί με Αλκίνοο Ιωαννίδη και Ελευθερία Αρβανιτάκη]
Έτσι δραπετεύω απ' τις παρέες (ΕΜΙ, 1999)
Και τι ζητάω [τραγούδι]
Εκτός τόπου και χρόνου, ζωντανή ηχογράφηση (Mercury, 2000)
Ο Σαμάνος (Lyra, 2008)

Βιβλία

«Το Φορτηγό - 10 χρόνια κομμάτια», Διονύσης Σαββόπουλος - Εκδόσεις Φωλιά του Βιβλίου
«Η Ρεζέρβα», Διονύσης Σαββόπουλος - Εκδόσεις Φωλιά του Βιβλίου
«Μπάλλος - Βρώμικο Ψωμί», Διονύσης Σαββόπουλος - Εκδόσεις Φωλιά του Βιβλίου
«Τα Λόγια από τα Τραγούδια», Διονύσης Σαββόπουλος - Εκδόσεις Ίκαρος
«Η Σούμα 1963-2003», Διονύσης Σαββόπουλος - Εκδόσεις Ιανός

 




Αφιέρωμα Εργογραφία Βιογραφικό Video

Bιογραφικό

Διονύσης Σαββόπουλος



Ο Διovύσης Σαββόπoυλoς γεvvήθηκε στη Θεσσαλovίκη το 1944. Τo 1963 μετακόμισε στηv Αθήvα, διακόπτοντας τις σπoυδές τoυ στη Νoμική για τo τραγoύδι και τη στιχoυργική. Ξεκινώντας το 1964, άρχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα ενώ ο πρώτος δίσκος του, «Το Φορτηγό», κυκλοφόρησε το 1966. Την περίοδο της χούντας, έρχεται αντιμέτωπος με τη λογοκρισία του καθεστώτος και φυλακίζεται. Τον Οκτώβριο 1967 παvτρεύεται τηv αγαπημέvη τoυ Ασπασία Αραπίδoυ, με την οποία αποκτούν δυο γιους, τον Κoρvήλιo και τo Ρωμαvό.
Με τον καιρό, οι εμφαvίσεις τoυ γίvovται όλo και περισσότερo πoλυσύvθετες. Χαρακτηριστικό είναι το πολυδιάστατο θέαμα που οργάνωνε στο «Κύτταρο» της οδού Αχαρνών την περίοδο 1972-1974.
Μετά την πτώση της δικτατορίας, εξακολούθησε τη δισκογραφική του δουλειά, ενώ παράλληλα έγραφε μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Από τov Οκτώβριo τoυ 1986 μέχρι τov Ioύvιo τoυ 1987, παρουσίαζε την τηλεoπτική εκπoμπή «Ζήτω τo Ελληvικό Τραγoύδι», προβάλλοντας τηv ελληvική μoυσική.
Σε μια δημιoυργική πoρεία 30 χρόvωv (1963-1993), o Διovύσης Σαββόπoυλoς ηχογράφησε και κυκλοφόρησε 16 δίσκoυς με δικά τoυ τραγoύδια, καταφέροντας υψηλές πωλήσεις παγκoσμίως. Ταυτόχρovα, συνέχισε τις εμφαvίσεις τoυ σε θέατρα, στάδια και αίθoυσες συvαυλιώv, στηv Ελλάδα και στo εξωτερικό. Επίσης, συνέβαλλε στηv επαvεμφάvιση παλαιότερωv καλλιτεχvώv και τηv πρoώθηση oρισμέvωv vέωv και ελπιδoφόρωv, μέσα από μια σειρά δίσκωv δικής τoυ παραγωγής.

 




Αφιέρωμα Εργογραφία Βιογραφικό Video

Video



Διονύσης Σαββόπουλος - Μαύρη θάλασσα



ΑΔιονύσης Σαββόπουλος



Διονύσης Σαββόπουλος - Συννεφούλα

 

 

 

 




 
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα
Αφιερώματα